فهرست مطالب

تصمیم گیری و تحقیق در عملیات - سال پنجم شماره 4 (زمستان 1399)

نشریه تصمیم گیری و تحقیق در عملیات
سال پنجم شماره 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ملیحه نیک سیرت*، سید هادی ناصری صفحات 414-425

    بیماری کرونا در حال حاضر بحران جهانی سلامت و بزرگترین چالشی است که بشر از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون تجربه کرده است. با توجه به همه گیری این بیماری، پیش بینی تعداد موارد مبتلا و مرگ ومیر ناشی از آن برای درک بهتر شرایط فعلی و تهیه برنامه کوتاه مدت توسط مدیران، بسیار ارزشمند است. بر این اساس، در این مقاله یک مدل شبکه عصبی-فازی برای پیش بینی تعداد موارد مبتلا و مرگ ومیر ناشی از این بیماری در کشورهایی که بیشتر با این بیماری درگیر هستند پیشنهاد شده است. عملکرد شبکه عصبی-فازی پیشنهادی با شبکه های عصبی پیش بینی سری زمانی و همچنین شبکه های عصبی توابع پایه ای شعاعی مقایسه شده است. مدل پیشنهادی قادر است تعداد موارد مبتلا و مرگ ومیر ناشی از بیماری را برای یک دوره 15 روز آینده با نرخ خطای کمتر پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: کرونا، شبکه عصبی-فازی، سری زمانی، پیش بینی، تابع تقریب، کلاس بندی
  • سامیران خواجه زاده، شادی شاهوردیانی*، امیر دانشور، مهدی معدنچی زاج صفحات 426-445

    یکی از جذاب ترین حوزه های تصمیم گیری در شرایط عدم اطمینان بهینه سازی پرتفوی سهام است. در تصمیم گیری به منظور سرمایه گذاری، دو عامل از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و مبنای سرمایه گذاری می باشد. این دو عامل ریسک و بازده هستند و در این رابطه، بررسی و مطالعه سرمایه گذاران در جهت انتخاب بهترین سبد سرمایه گذاری با توجه به میزان ریسک و بازده آن انجام می شود. پرتفوی به ترکیبی از دارایی ها گفته می شود که توسط یک سرمایه گذار برای سرمایه گذاری تشکیل می شود. فرآیند انتخاب سبد سهام یکی از مسایلی است که موردتوجه محققین زیادی بوده است. هدف این تحقیق ایجاد سبد بهینه سهام با استفاده از داده های پیش بینی شده می باشد. نمونه آماری تحقیق شامل داده های مالی شرکت های بورس ایران طی سال های 1390 تا 1397 می باشد. در این پژوهش با استفاده از الگوریتم رگرسیون لبه اقدام به پیش بینی بازده سهام شده است و درنهایت با استفاده از روش مارکوف و الگوریتم خوشه بندی طیفی فیلتر لازم جهت انتخاب داده های اولیه مناسب انجام شد و روش فراابتکاری فرهنگی با داده های پیش بینی، سبد بهینه سهام را برای گروه سرمایه گذار با تمایلات ریسک پذیر و همچنین ریسک گریز ارایه کرد. نتایج تحقیق نشان می دهد که الگوریتم فراابتکاری فرهنگی با توجه به روش شارپ توانایی ایجاد سبد بهینه سهام با استفاده از داده های پیش بینی شده را با روش مارکویتز برای سرمایه گذاران ریسک پذیر و ریسک گریز دارد.

    کلیدواژگان: سبد بهینه سهام، بازده سهام، الگوریتم فراابتکاری، الگوریتم خوشه بندی طیفی، روش مارکوف
  • معصومه لبافی، رویا دارابی*، فاطمه صراف صفحات 446-461

    مدیریت دارایی - بدهی (ALM) فعالیت مهمی‎در برنامه‎ریزی استراتژیک بانک‎ها محسوب می‎گردد و می‎تواند به عنوان یک مسئله بهینه‎سازی در جایی دیده شود که بانک‎ها قصد دارند به اهداف خاص خود دست یابند. هدف اصلی این پژوهش ارایه الگوی ریاضی برای بهینه‎سازی دارایی‎ها و بدهی‎های بانک ملی ایران تحت شرایط عدم اطمینان با مدل برنامه‎ریزی کسری فازی طی دوره 10 ساله (97 -88) است. جهت دستیابی به هدف فوق 14 اقلام موجود در دارایی‎ها و بدهی‎های ترازنامه این بانک برای محاسبه 9 متغیر مورد استفاده در مدل استخراج شده و نهایتا نتایج بدست آمده از حل مدل برنامه‎ریزی کسری فازی در محیط نرم‎افزار لینگو بیانگر آن است که مدل پیشنهادی مقاله، قابلیت ارایه مقادیر بهینه هر یک از اقلام ترازنامه را برای سال‎های آتی با توجه به شرایط سال‎های گذشته، داراست و ارزش تابع هدف برای بانک ملی با درنظر گرفتن بهینه‎سازی در تصمیمات مدیریت دارایی و بدهی می‎تواند به نسبت کفایت سرمایه مطلوب دست یابد.

    کلیدواژگان: مدل سازی، دارایی، بدهی، عدم اطمینان، برنامه ریزی کسری
  • محمدرضا مهرگان، بهروز دری نوگورانی، سحر جعفری*، جمال خانی جزنی صفحات 462-485

    بسیاری از تعاملات سازمانی و یا حتی روزمره افراد بر پایه تصمیمات آن ها شکل می گیرد و این تصمیمات گاها شامل تبعاتی بر ذینفعان مختلف است. در این راستا شایسته است، به بررسی و تجزیه وتحلیل عوامل موثر بر تصمیم گیری اخلاقی پرداخته شود. این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر تصمیم گیری اخلاقی انجام شد. پس از شناسایی و استخراج عوامل موثر بر تصمیم گیری اخلاقی از ادبیات، متغیرها به واسطه تدوین پرسشنامه دلفی- فازی و همکاری هشت نفر از خبرگان آشنا به حوزه مدیریت و اخلاق غربال شدند. پس از انجام تکرارهای لازم و حد اشباع پاسخ ها، شاخص ها تایید نهایی شدند. سپس به کمک روش دیمتل فازی به تحلیل و بررسی شاخص ها پرداخته شد. درنهایت تکنیک مذکور با تجزیه وتحلیل نظرات خبرگان به صورت سیستماتیک، اهمیت نسبی و روابط بین آن ها را ارایه نمود. تجزیه وتحلیل ها نشان داد متغیر «نفوذ مدیران ارشد»، «تاثیر گروه همکاران» و «احساسات/حالت» دارای اهمیت وافری میان متغیرهاست و بر سایر متغیرها تاثیرگذار است. در نقطه مقابل آن «معنویت»، «رقابت تجاری» و «سبک تصمیم» فرد تصمیم گیرنده، نسبت به بقیه عوامل از اهمیت پایین تری برخوردار است. به طور کلی عوامل متعددی بر اتخاذ یک تصمیم اخلاقی موثر هستند، اما نتایج حاکی از آن است که در بعد فردی؛ شخصیت و باروها و ارزش های فرد تصمیم گیرنده و در بعد موقعیتی، گروه های مرجع نقش پررنگی در اتخاذ یک تصمیم اخلاقی دارند و می توانند آن را جهت دهی نمایند. لذا مستلزم تعمق بیشتر است تا با آگاهی بخشی به فردی که در مقام تصمیم قرار می گیرد، کنترل بیشتر و نظارت دقیق تری بر روی پیامد تصمیم صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری اخلاقی، دلفی، دیمتل، فازی
  • مصطفی پرتو افکنان، پروانه گلرد*، عبدالله نعامی صفحات 486-491

    کسب وکارهای کوچک و متوسط نماد توسعه و تحول کسب وکار در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه می باشند که در صورت عدم موفقیت در مسیر شغلی، نیازمند توجه جدی به رفع معضلات می باشند. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی عوامل شکست کارآفرینان در کسب وکارهای کوچک و متوسط است. این پژوهش یک پژوهش کمی است که ازنظر روش، توصیفی - پیمایشی است و از حیث هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش صاحبان کسب وکارهای کارآفرین شکست یافته بودند که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 207 شرکت انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS23 و Smart PLS3 استفاده شد. یافته های پژوهش، نشان داد که کمبود تجربه، نداشتن نگرش اصلاحی و توسعه ای، ناامیدی و عدم سرمایه گذاری مجدد، عدم حمایت های مالی دولت، وضعیت متلاطم اقتصادی، تغییرات ارزشی مصرف کننده، عدم ثبات قوانین دولتی، نداشتن انگیزه و عدم تمایل در ورود مجدد به کسب وکار و بازار، آموزش ناکافی و نبود مشاوره و هدف گذاری غیر عقلایی، عدم شناخت بازار هدف، تجهیز نبودن به تکنولوژی مدرن و ارزش نداشتن تولید داخلی، مهم ترین عوامل شکست شناسایی شده در تحقیق حاضر می باشد.

    کلیدواژگان: عوامل شکست کسب و کار کوچک و متوسط، کارآفرینان شکست خورده، تصمیم گیری چند معیاره
  • محمدرضا نصیری*، محمدسعید جبل عاملی، علیرضا علی احمدی صفحات 492-509

    تحلیل محتوای کیفی به عنوان یکی از روش های تحقیق کیفی، مجموعه ای از تکنیک های مورد استفاده برای تحلیل داده های متنی و روشن کردن آن ها است. در ادبیات موضوعی، فرآیندهای متعددی برای پیاده سازی این روش، معرفی شده است به نحوی که تنوع و تعدد مراحل و گام های استفاده شده، انتخاب فرآیند تحلیل محتوای کیفی مناسب را مشکل نموده است. با توجه به مشاهده نشدن مطالعه ای که به بررسی و جمع بندی فرآیندهای مختلف و مراحل آن ها پرداخته باشد در این مقاله، ضمن معرفی و بررسی برخی از مهم ترین فرآیندهای معرفی شده، با جمع بندی و انجام اصلاحاتی در مراحل استفاده شده، چارچوب فرآیندی بهبودیافته ای برای پیاده سازی تحلیل محتوای کیفی ارایه شده است. به منظور ارایه چارچوب فرآیندی بهبودیافته از روش فراتلفیق استفاده شده است. چارچوب فرآیندی پیشنهادی که از شش مرحله اصلی و شانزده گام فرعی تشکیل شده است در مقایسه با فرآیندهای متداول از مزایایی چون برخورداری از مراحل و گام های مفید استفاده شده در فرآیندهای قبلی، حذف گام های غیرضروری، ترتیب و توالی شفاف تر و مشخص تر مراحل و گام ها و درنهایت ایجاد روابط دوطرفه و امکان ارایه بازخورد در بین مراحل بهره می برد که موجب افزایش تسهیل، انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان فرآیند و یافته های آن شده است. در ادامه، به عنوان یک مطالعه موردی، در فرآیند تدوین برنامه ریزی راهبردی دانشگاه پیام نور ، در مرحله تدوین ارکان جهت ساز، با استفاده از چارچوب بدست آمده، به تحلیل اسناد بالادستی پرداخته شده و نتایج بدست آمده که مورد تایید تیم خبرگان و کارشناسان مرتبط قرار گرفته، ارایه شده است.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوای کیفی، روش فراتلفیق، برنامه ریزی راهبردی، تحلیل اسناد بالادستی، تدوین ارکان جهت ساز
  • محمد فلاح*، حامد نوذری صفحات 510-521

    اینترنت اشیاء یک الگوی نوظهور است که بر اتصال دستگاه ها و اشیاء به یکدیگر  برمبنای اینترنت و کاربران متمرکز می باشد. این فناوری پایه ای برای هوشمند سازی زندگی امروزه انسان ها است. در این میان کسب وکارها نیز از این امر مستثنی نیستند و می کوشند تا با استفاده از این فناوری اینترنت اشیا در راستای هوشمند کردن کسب وکار استفاده نمایند. زنجیره تامین یکی از حیاتی ترین بخش های چرخه کسب وکار می باشد و هوشمند سازی آن تحول شگرفی در بهینه سازی فرایندهای کسب وکار ایجاد می نماید. اما از آن جایی که این فناوری با اینترنت همراه بوده و همواره استفاده از اینترنت می تواند با خطراتی همراه باشد بنابراین درک خطرات سایبری که می تواند در مواجه با این فناوری ها متوجه کسب وکارها باشد همواره قابل ملاحظه است.در این پژوهش سعی شده است تا خطرات سایبری زنجیره تامین مبتنی بر اینترنت اشیا شناسایی و بررسی شود. به منظور رتبه بندی این خطرات، از روش مدل سازی ریاضی غیرخطی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که حفظ حریم خصوصی در تعامل با تامین کنندگان و همچنین مشتریان دارای بیشترین اهمیت می باشد و باید برای مواجهه با این خطرات تمهیدات موثری در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، ریسکهای سایبری، زنجیره تامین هوشمند، امنیت اینترنت اشیا، زنجیره تامین صنایع FMCG
  • مصطفی ضیائی حاجی پیرلو، هوشنگ تقی زاده*، مرتضی هنرمند عظیمی صفحات 522-546

    به دلیل ذات و ماهیت پیچیده و چندجانبه تا ب آوری در زنجیره های تامین، تاکنون طرحی جامع، کامل و همه جانبه که اجماع غالب پژوهشگران در این حوزه را دربر داشته باشد، ارایه نشده است. در راستای تلاش برای دستیابی به چنین طرحی، تحقیق حاضر با هدف تشکیل مدل جامع ارزیابی تاب آوری زنجیره تامین با استفاده از رویکرد تلفیقی مبتنی بر علم سنجی و روش های مختلف هوش مصنوعی بر پایه استخراج دانش از متن انجام گردید. جامعه آماری شامل تمامی مقالات نمایه شده مرتبط با تاب آوری زنجیره تامین در دو پایگاه اطلاعات علمی Scopus و WOS طی سال های 2002 تا 2020 میلادی است. در طی انجام سه مرحله پالایش اسناد با رویکرد مرور نظام مند، اطلاعات علم سنجی و متن کامل مربوط به 346 مقاله استخراج و در فرایند تجزیه وتحلیل مورداستفاده قرار گرفت. بهره گیری از رویکردی تلفیقی بر پایه علم سنجی و کلان داده استخراج شده از پایگاه های اطلاعات علمی، همراه با ابزارهای هوش مصنوعی در استخراج الگوی ارزیابی تاب آوری زنجیره تامین به عنوان جنبه نوآوری اصلی این تحقیق می باشد که شناخت و تحلیلی سامانمند، دقیق و بدون سوگیری از مبانی نظری تحقیقات در حوزه ارزیابی تاب آوری زنجیره تامین را امکان پذیر ساخته است. نهایتا الگوی ارزیابی تاب آوری زنجیره تامین شامل 4 ساختار اصلی و 25 ساختار فرعی از اسناد مرتبط علمی استخراج گردید.

    کلیدواژگان: تاب آوری زنجیره تامین، خوشه بندی طیفی، علم سنجی، متن کاوی، خوشه بندی مقید
|
  • Malihe Niksirat *, Seyed Hadi Nasseri Pages 414-425

    Corona is currently the world's health crisis and the biggest challenge humans have experienced since World War II. Given the epidemic of the disease, it is invaluable to forecasting the number of cases and the resulting deaths to better understand the current situation and provide a short-term plan by managers. Accordingly, in this paper, a neuro-fuzzy network model is proposed to forecast the number of cases and deaths in countries that are most affected by this disease. The performance of the proposed neuro-fuzzy network has been compared with time series forecasting neural network as well as radial basic functions neural networks. The proposed model is able to predict the number of cases and deaths from the disease for a period of the next 15 days at a lower error rate.

    Keywords: corona, Neuro-fuzzy network, time series, Forecasting, approximation function, Classification
  • Sasmiran Khaje Zadeh, Shadi Shahverdiani *, Amir Daneshvar, Mahdi Madanchi Zaj Pages 426-445

    One of the most attractive areas for decision-making in the face of uncertainty is optimal stock portfolio. In decision making for investment, two factors are very important and are the basis of investment. These two factors are risk and return, and in this regard, the study and study of investors to select the best investment portfolio is done according to the amount of risk and its return. A portfolio is a combination of assets formed by an investor to invest. The process of selecting a stock portfolio is one of the issues that have been the focus of many researchers. The aim of this study is to create an optimal stock portfolio using the predicted data. The statistical sample of the research includes the financial data of Iranian stock exchange companies during the years 1390 to 1397. In this study, using stock regression algorithm to predict stock returns, and finally using Markov method and spectral clustering algorithm, the necessary filter to select the appropriate initial data was performed and cultural meta-processing method with prediction data, It provided the optimal portfolio of stocks for the investor group with risk-taking as well as risk-averse. The research results show that the cultural transcendental algorithm, according to Sharp's method, has the ability to create an optimal stock portfolio using predicted data using the Marquis method for venture capitalists and risk averse investors.

    Keywords: optimal stock portfolio, Stock Return, meta-heuristic metacognitive algorithm, spectral clustering algorithm, Markov method
  • Masoumeh Labbafi, Roya Darabi *, Fatemeh Sarraf Pages 446-461

    Asset- Liability Management (ALM) is an important activity in strategic planning of banks and it can be seen as an optimization issue where banks want to achieve their specific goals. The main purpose of this study is to provide a mathematical model for optimizing the assets and liabilities of Bank Melli Iran under conditions of uncertainty with fuzzy fractional programming model over a period of 10 years (2009-2018). In order to achieve the above goal, 14 items in the assets and liabilities of the bank's balance sheet have been extracted to calculate the 9 variables used in the model and finally, the results obtained from solving the fuzzy fractional programming model in Lingo software environment indicate that the proposed model of the article is able to provide the optimal values ​​of each of balance sheet items for future years according to the conditions of previous years and the value of the objective function for Bank Melli can achieve the desired capital adequacy ratio by considering optimization in asset and liability management decisions.

    Keywords: Modeling, Asset, Liability, Uncertainty, Fractional programming
  • Mohammadreza Mehregan, Behrouz Dorry Nogorani, Sahar Jafari *, Jamal Khani Jazani Pages 462-485

    Many organizational or even day-to-day interactions of individuals are shaped by their decisions, and these decisions sometimes have implications for different stakeholders. In this regard, it is worthwhile to study and analyze the factors affecting ethical decision making. This study aimed to investigate the factors affecting ethical decision making. After identifying and extracting the factors affecting ethical decision making from the literature, the variables were screened by compiling a Delphi-fuzzy questionnaire and the cooperation of eight experts familiar with the field of management and ethics. After performing the necessary repetitions and the saturation limit of the answers, the indicators were finally confirmed. Then, the indicators were analyzed using fuzzy DEMATEL method. Finally, the technique presented the relative importance and relationships between experts by systematically analyzing the opinions of experts. The analysis showed that the variables of "senior managers 'influence", "co-workers' influence" and "emotions / mood" are of great importance among the variables and affect other variables. In contrast, the "spirituality", "business competition" and "decision style" of the decision-maker are less important than other factors. In general, several factors influence the making of a moral decision, but the results indicate that in the individual dimension. The personality, fortifications and values of the decision-maker and in the situational dimension. Reference groups play an important role in making an ethical decision and can guide it. Therefore, more reflection is needed to inform the person who is in the position of decision, more control and more careful monitoring of the outcome of the decision.

    Keywords: Ethical Decision Making, Delphi, DEMATEL, Fuzzy
  • Mostafa Parto Afkanan, Parvaneh Gelard *, Abdollah Naami Pages 486-491

    Small and medium-sized businesses are a symbol of business development in developed and developing countries, which, if they do not succeed in their careers, require serious attention to solving problems. The aim of this study is to design a model for restarting small and medium-sized entrepreneurial businesses. Research is fundamental in terms of compositional methods and in terms of purpose. The statistical population of the research in the qualitative phase includes experts in the field of entrepreneurship and faculty members of the university, 20 of whom were selected by targeted sampling method and snowball approach to theoretical saturation and in a small section the owners of entrepreneurial businesses failed. 207 companies were selected using the available sampling method. The data collection tool was a semi-structured interview in the qualitative section and a researcher-made questionnaire in the quantitative section. MAXQDA11 quality software was used for qualitative data analysis and SPSS23 and Smart PLS3 statistical software were used for quantitative analysis. Findings showed that lack of experience, lack of reform and developmental attitude, frustration and lack of reinvestment, lack of government financial support, turbulent economic situation, consumer value changes, instability of government laws, lack of motivation and Lack of willingness to re-enter the business and market, insufficient training and lack of irrational advice and targeting, lack of knowledge of the target market, lack of modern technology and lack of value of domestic production, are the most important failure factors identified in this study.

    Keywords: Entrepreneurship, small, medium business, Failed business revival
  • Mohammad Reza Nasiri *, Mohammad Saeed Jabameli, Ali Reza Aliahmadi Pages 492-509

    The Qualitative Content Analysis (QCA) as one of the qualitative research methods is a set of techniques used to analyze and clarify textual data. In the subject literature, several processes have been introduced to implement this approach, since the variety and multiplicity of used steps, have made it difficult to select the appropriate process. Due to the lack of observation of a study that explores and summarizes various processes, here, along with introducing and reviewing some of the most important presented processes, by summarizing and refining the steps used, an improved process framework for implementing it is presented. In order to provide an improved process framework, the Meta Synthesis method (MSM) has been used. The proposed process framework that consists of six main steps and sixteen sub-steps, as compared with other common processes, takes advantages such as having the helpful steps and sub-steps used in previous processes, eliminating unnecessary sub-steps, more specific sequencing between steps and sub-steps, and finally, creating two-way relationships and giving feedback between steps that enhance the simplification, flexibility and reliability of the process and its findings. Subsequently, as a case study, in the process of developing strategic planning of Payame Noor University, in the development of directional pillars, the related upstream documents were analyzed using the proposed process and the results were approved by the team of related experts.

    Keywords: Qualitative Content Analysis, Meta Synthesis Method, Strategic Planning, Upstream Documents Analysis, Formulation of Directional Pillars
  • Mohammad Fallah *, Hamed Nozari Pages 510-521

    The Internet of Things (IoT) is a system of computers, computing machines, digital and mechanical devices, humans and animals, each with an independent code and as a distinct device, in the network and a significant share of information exchange and behavior and the relationship between them is done without direct human intervention and supervision. Businesses are no exception and try to use the IoT to make business smarter. The supply chain is one of the most vital parts of the business cycle and its smartening creates a dramatic change in the optimization of business processes. However, since this technology is based on the Internet and the use of the Internet can always be associated with different risks, so recognizing the cyber risks that can be faced by businesses in the face of these technologies is always significant IoT-based supply chain cyber to be identified and analyzed. In order to rank these risks, nonlinear mathematical modeling method has been used. The results show that privacy in interaction with suppliers as well as customers is the most important and effective measures should be taken to address these risks.

    Keywords: IoT, Cyber Risks, Smart Supply Chain, IoT Security, FMCG Industry Supply Chain
  • Mostafa Ziyaei Hajipirlu, Houshang Taghizadeh *, Mortaza Honarmand Azimi Pages 522-546

    Due to the complex and multifaceted nature of supply chain resilience, hasn't yet been proposed a comprehensive, concrete, and aggregative model that includes the prevailing consensus of researchers in this field. In order to try to achieve that, the present study was conducted with the aim of forming a comprehensive model for supply chain resilience assessment using an integrated approach based on scientometrics and various artificial intelligence methods based on knowledge extraction from the text. The statistical population includes all indexed articles related to supply chain resilience from 2002 to 2020 in the two scientific databases Scopus and WOS. During the three stages of document refinement with a systematic review approach, scientometric information, and the full text of 346 articles were extracted and used in the analysis process. Utilizing an integrated approach based on the fusion of scientometrics of related metadata, and artificial intelligence tools to extraction of supply chain resilience assessment tool obtain the main innovation of this research which makes feasible establishing an evaluation model without interfering with researcher source biases. Finally, the supply chain resilience evaluation model including 4 main structures and 25 sub-structures was extracted from related scientific documents.

    Keywords: Supply Chain Resilience, Spectral Clustering, Scientometrics, text analysis, Constrained Clustering